MATERIALEN

MirMare is altijd op zoek naar mooie materialen en bijzondere kralen, graag werk ik met edelsteen,  kristal, Miyuki en natuursteen.  Alle sieraden zijn nikkelvrij,  ik gebruik gold filled, vermeil, serling zilver, verzilverderd (silver plated) of vergulde (gold plated) onderdelen, dit staat altijd vermeld bij de artikelen.

Silver/Gold plated/verguld, dit zijn onderdelen of sieraden van metaal met daarvoor een dun laagje goud. Sterk door het metaal en mooi van kleur door het laagje goud. Dit laagje is echter wel dun wat het betaalbaar maakt maar waardoor het niet slijtvast is.   

Gold filled sieraden en onderdelen zijn een stuk prijziger dan gold plated. Ze blijven ook langer mooi doordat er een veel dikkere laag goud om het metaal heen zit. Ze zijn slijtvast en ook geschikt voor mensen met een lood of nikkel allergie.          

Vermeil, bij vermeil onderdelen worden meerdere laagjes van tenminste 14 karaat goud aangebracht op sterling zilver (.925). Hierdoor krijgt het sieraad dezelfde luxe uitstraling als massief goud, maar is door het lage percentage goud een stuk goedkoper. Een sieraad mag alleen vermeil genoemd worden als de basis bestaat uit sterling zilver (.925)

Sterling zilver heeft een zilvergehalte van 92.5 % . Dit wordt ook wel eerste gehalte zilver genoemd. De term sterling wordt vooral gebruikt bij zilveren sieraden. Zilver gemaakt voor dagelijks gebruik zoals in sieraden of in bestek is meestal geen puur zilver, maar gemengd met een ander metaal zoals koper. Het zilver wordt gemengd om eigenschappen zoals buigzaamheid of hardheid te verbeteren. Zou het niet gemengd worden, dan kan bijvoorbeeld een zilveren ringetje te slap zijn en te snel beschadigen. De meeste sieraden worden daarom gemaakt van zogenaamd sterling zilver.

ZO BLIJVEN JE SIERADEN MOOI

  • Vermijd vocht, body lotion, parfum en haarlak, doe je sieraden af als je gaat douchen.
  • Berg je sieraden op in een (plastic) zakje. Sterling zilveren sieraden, goud plate en verzilverde sieraden blijven het langst mooi als het bewaard wordt in een luchtdichte verpakking.
  • Bewaar je sieraden niet in direct zonlicht.

 

 

 

 

© 2011 - 2022 mirmare | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel